Мх , това 11.5/100 градско и то на газ не е ли малко малко? Определено двойка ТС си похапва градско , извънградско си е икономична ама в града си яде яко...
Известие
Collapse
No announcement yet.
Какъв разход на гориво ви дават вашите 156-ци.
Collapse
X
-
2,0 TS,каквото и да правя,както и да карам под 12,5-13 литра бензин на сто градско не пада.........Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
Citroen C2 1,6 Sensodrive
Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX
....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!
Comment
-
Когато засичам моята в града на 100, 200 или 300км, ми дава големи разлики: - от 11,5 до 13,00, кокогато я засичам на над 800км е винаги м/у 11,5 -12,00.
Извънградско въпреки старанието ми и големите уилия да карам с 90-120 не съм успял да сваля разхода на по-малко от 7,8.
И накрая най-хубавото: - както и да тъпча, както и да я юркам, повече от 8,5 не ми е горила, което според мен е чудесно.
Карам само със 100 октанов бензин предимно на ОМВ и по-рядко на ЕКО, което според мен също е от значение.Alfa Romeo 156 2.0 TS `99
Comment
-
Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщениеМх , това 11.5/100 градско и то на газ не е ли малко малко? Определено двойка ТС си похапва градско , извънградско си е икономична ама в града си яде яко...
Comment
-
Еми незнам да ти кажа как го правите това , то принципно на газ разхода се дига или вие сте ги направили така , че да горят по-малко ама и съответно и да бягат по-малко? Айде ти си 1.8 то верно няма много разлика ама пак може дадеш малко по - малко от 12 ама двойка на газ и 11.5 градско малко невъзможно ми се струваAlfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Ще се включа по темата,тъй като съм пресен.Ами довчера под 13 газ градско-мишън импосибъл и мислех,че е напълно нормално за 166 2.0тс...,ама от днес със чисто нов термостат и съединител,и не аз не можах да повярвам цял ден карам в делничния трафик на варната и ми даде средно по комп=11,5 :Д (ако това има значение и ГИ ми е на няма и 2месеца-чистак нов)THERE IS NO EASY WAY OUT.SLY IS AWESOME GUY-
http://www.youtube.com/watch?v=MwPb7...eature=related
Comment
-
Аз го изкарвам към 13-4 ама я настъпвам много, иначе и аз съм със сменен термостат и съединител дига до 90 за нула време ама уви разхода си е 13+ на 100, но няма смисъл да се пиши за градско , то просто е много относително, един кара в Пловдив друг в София трафика е различен и т.н. 1 сменял на 4-5 друг на 2
, според мен може и да е възможен този разход със спокойно каране
Alfa Romeo 156 2.0 TS `99 V3 | BN RICH/DISTINTIVE | Remapped by O.E.Motorsport., Eibach Black Springs, 17'' Rims, V6 Intake mod, Denso Iridium spark plugs, Lighten pulley crank
Comment
-
Първоначално публикувано от CrazyElement Покажи съобщениеАз го изкарвам към 13-4 ама я настъпвам много, иначе и аз съм със сменен термостат и съединител дига до 90 за нула време ама уви разхода си е 13+ на 100, но няма смисъл да се пиши за градско , то просто е много относително, един кара в Пловдив друг в София трафика е различен и т.н. 1 сменял на 4-5 друг на 2
, според мен може и да е възможен този разход със спокойно каране
Comment
-
разход
Двойката с 15', въпреки че си е малко бангийка, след 20на хил.км с ГИ ЛР, дава разход на газ:
- градско - 12л макс при кротко каране и без изгъзици по светофарите.
- карам изключително извънградско - към 9л газ/100км при един трип от 500км на постоянни 3500-3800об. Дава над 8л газ/100км на същия трип но на 3000об (петък или неделя следобед).
Проверено със 100на зареждания на едно и също място пълно/пълно по едно и също трасе при еднакъв тип шофиране, а също и чрез подобния разход при същите условия на друга кола двойка на газ тия коне, отчитан там обаче на комп.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Тъкмо замерих разход Русе - Варна - Русе:
тотал км: 400
тотал изразходвано гориво 20.5л
Средно извънградско разход 5,12л/100км
Неможаш да повярвам на очите си, никога не ми е давала такъв разход.
Колата е още с летните 17' джанти, на отиване бяхме трима човека и адски мн багаж, багажника натъпкан и задната седлака почти цялата (никога не бях виждал колата толкова клекнала отзад, спирах да я проверявам 4-5 пъти по пътя) На връщане само двама. Бензиностанция Еко, колонката е една и съща.
п.с. Карах иззжяло на 2000 оборота в двете посоки!Last edited by rusiq86; d.m.y г., 10:04.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение.....Средно извънградско разход 5,12л/100км
п.с. Карах иззжяло на 2000 оборота в двете посоки!
еми, навън газ-дизел се изравняват, като цена.
дизел 5,1х2,55~13лева/100
газ 10х1,35~13лева/100
само дето, едното е 100коня, другото е 150.
п.п.
на 5та при 2000оборота с каква скорост си.(на магистрала)?
щото аз за да поддържам 120-130 съм на 3500-4000 оборота.sigpic156 SW 2001 бивша.
Comment
-
-
Първоначално публикувано от kudev Покажи съобщениеГрадско - 8 на 100
Извънградско не съм я засичал все още.
Засякох я като налях догоре минах 300 км и пак догоре и го изчислих 8.04 ако трябва да бъда точен.
Това за 2.4 двигател 136 коня как мислите,че е?156 2.4JTD 136+ PS
Comment
-
Ами точно за това знам, че заводско я дават 8,9 и затова ми са стори странно.
Но мисля че не съм сбъркал с калкулацията
Значи след като минах 310 км, ходих от същата бензиностанция и колонка и на 24 литра прекъсна после доляхме още 1 литър и стана 25
25/3,1=8,06 литра правилно съм смятал.
ЕДИТ: в предният пост писах 300 но всъщност бяха 310Without heart we would be mere machines
Comment
Comment